För att besökarna ska kunna hitta rätt på nätet och för att ditt domännamn ska kopplas ihop med ditt webbhotells IP-adress används DNS som är en förkortning för Domain Name System. Detta sker automatiskt när du köper webbhotellsutrymme och domännamn på samma gång.

En DNS-adress kan se ut enligt följande:

  • ns1.binero.se
  • ns2.binero.se

Peka om ditt domännamn med DNS

DNS-hantering fungerar lite olika beroende på val av registrar för ditt domännamn. Om du följt mitt råd ovan och valt Binero som registrar så kan du enkelt använda deras DNS-hanterare för att peka dina domäner till det webbhotell du önskar. Att välja Binero som webbhotell är enkelt om du redan registrerat ditt domännamn där; du behöver bara välja "koppla till webhotellsutrymme" eller liknande.

För att peka om ditt domännamn till ett annat webbhotell så räcker det oftast med att nämna att du redan har ett domännamn när du köper utrymme hos det valda webbhotellet. Av webbhotellet får du sedan de DNS-uppgifter som du ska skriva in i DNS-hanteraren.

Jag skriver oftast eftersom de billigaste webbhotellen ibland inte erbjuder enbart utrymme till sina kunder utan att de samtidigt köper domännamn.

När du uppdaterar DNS kan det dröja upp till 24 timmar innan de nya inställningarna börjar gälla över hela Internet och du kan komma åt din hemsida via domännamnet. Lokalt går det dock oftast mycket snabbare.

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.