Ett affiliateprogram fungerar som mellanhand mellan företag och webmasters och gör det möjligt för dig som äger en hemsida eller blogg att tjäna pengar genom att hänvisa dina besökare till ett företags produkt eller tjänst. Att gå med i ett affiliate program är enkelt och helt gratis. Företaget ser att det är du som har skickat kunden via din unika affiliatelänk som du använder dig av när du länkar till företagets produkter eller tjänster.


Några riktigt välbetalda affiliateprogram hittar du bland annat inom bank och finans, poker och casino.

Update: Googles uppdateringar har gjort det svårare att komma undan med undermåliga sidor och gjort sajter känsligare för angrepp och sabotage. Det gör det än viktigare att bygga VÄRDE i din sajt och att se till att den är stark både på själva sajten men även att den stärks utifrån. Läs om ett exempel ur smslånebranschen här.

Affiliatenätverk

Här under listas några svenska affiliatenätverk. Dessa ger (vanligtvis) inte lika hög provision som ovanstående affiliateprogram men har den fördelen att de har ett stort utbud av produkter att marknadsföra. Andra fördelar med att välja ett svenskt affiliatenätverk är att arbetsgivaravgifter/skatt dras automatiskt på dina utbetalningar. Det låter kanske trist, men det är lättare än du tror att komma upp i intäkter som är beskattningsbara och med detta slipper du onödigt pappersjobb och uppstart av företag. Bra för dig som bara har affiliateprogram som hobbyverksamhet och inte vill jobba som affiliate på heltid.

Tradedoubler
Sveriges största affiliatenätverk med ett urval av produkter och tjänster som passar ihop med i stort sett alla hemsidor. Tradedoubler erbjuder möjligtvis en något lägre provision än vad de andra affiliatenätverken ger.

Double
Bra utbud på produkter och bra provision. De är dock riktigt snåla vad gäller förmedling av nya affiliates. 15 spänn för en förmedlad affiliate är inte ok! Det är dock dess enda minus.

Commission Junction
Sanslöst många produkter att marknadsföra. CJ riktar sig dock inte främst mot lilla Sverige utan mot något större marknader (enkelskspråkiga).

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.

Ett litet "gilla" är också ett sätt att hjälpa sajten. =)