En kort presentation av ett av de mer inkomstbringande och enkla affiliate-programmen för webmasters.

Vad är Google Adsense?

Google Adsense är ett affiliateprogram som anpassar annonserna efter din hemsidas innehåll. Om du har en blogg där du skriver mycket om datorer kommer annonserna därför i första hand att visa annonser från olika datorbutiker och annat som är nära relaterat till detta.

Provision per klick

Google Adsense betalar per klick, dvs varje gång som någon klickar på din annons så tjänar du pengar. Hur mycket du tjänar beror på vad företagen som annonserar är villiga att betala och detta varierar mycket beroende på ämnesområde.

Bättre koll med Google Analytics

Google Adsense går alldeles utmärkt att köra tillsammans med webanalysprogrammet Google Analytics för att få en bättre överblick av vilket innehåll som genererar mest pengar och i övrigt få bättre förståelse för dina besökare och deras beteende på din webbplats.

Skatt och moms

Google Adsense rapporterar inte till Skatteverket eller betalar in skatt på dina intäkter åt dig och därför är du själv skyldig att redovisa dina intäkter.

Du behöver inte betala någon moms på intäkter genererade via Google Adsense. Detta eftersom köparen av dina tjänster via annonseringen befinner sig utanför Sverige och den annonsering du säljer räknas som "intellektuell tjänst" och då är det inte momspliktigt.

Externa länkar:

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.

Ett litet "gilla" är också ett sätt att hjälpa sajten. =)