Det kommer ofta in frågor om hur det går till att sätta upp en egen webbutik. Det kan tyckas komplicerat att få allt att fungera med dels produktlistningar och betalmetoder. Det gäller dock bara ända tills du vet var du ska leta. Här visar jag den absolut enklaste metoden att sätta upp en webbutik på ett enkelt sätt som faktiskt fungerar och där resultatet är riktigt snyggt.

I den här snabbintruktionen sätter vi upp en webbshop med gratisprogrammet Open Cart. Det är ett program skrivet i PHP som kräver att du har tillgång till en databas. Som vanligt när man blandar in databaser och PHP så ska du så långt det är möjligt undvika de allra billigaste webbhotellen [webbhotell]. Därför har jag valt att visa hur det går till att sätta upåp en webbutik hos Loopia - som är ett stabilt webbhotell och samma webbhotell som Webbdesigna.se ligger på.

Sätt upp en webbutik på det absolut enklaste sättet

1. Köp ett webbabonnemang hos Loopia. Prislappen hamnar på cirka 1 358,00 kr om du köper ett eget domännamn och väljer ett privat abonnemang. Detta bör räcka gott och väl om du bara ska sätta upp en mindre butik. I det fall att det inte skulle vara tillräckligt är det enkelt att uppgradera.

2. När du betalat och fått dina inloggningsuppgifter så sätter du dig ner och beskådar denna video som visar hur enkelt det faktiskt är att skapa en snygg webbutik med med bara några klick och dessutom integrerad betallösning. Teknikens under.

VIDEO: Så här enkelt sätter du upp en webbutik hos Loopia

Eftersom Open Cart är open source, dvs gratis, så kan du även ladda ner filerna och installera dessa manuellt på din existerande hemsida om du hellre föredrar det.

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.