Den här sektionen är till för dig som vill lära dig grunderna i att blogga och vänder sig både till dig som är absolut nybörjare och till dig som kanske hunnit lite längre men som vill veta lite mer om funktionalitet och hur du kan sprida din blogg på nätet och få besökare.

I guiden använder vi Wordpress, en mycket populär gratisblogg och ett riktigt bra publiceringssystem som även du som inte kan något webbspråk enkelt kan använda.

Du behöver inte oroa dig över några krångliga installationer. Att lägga upp en egen blogg med en webbadress som du valt själv, tillhörande epostadresser och en massa andra funktioner är både enkelt och billigt.

Början av guiden inriktar sig mycket på att lära ut grundläggande funktioner som exempelvis skillnaden mellan inlägg och sidor, vad en permalänk är och hur du utformar den på bästa sätt, skillnaden mellan kategorier och taggar samt mycket annat. Över tid kommer fokus att bli något mer inriktad på metoder för att sprida ditt budskap via ping, i sökmotorer och sociala nätverk, hur du använder plugins för att förbättra funktionaliteten på din blogg och hur du faktiskt kan börja tjäna pengar på din hobby.

Den här artikelserien är fortfarande under uppbyggnad - de första artiklarna i gula rutan snett uppe till höger.

Lycka till!

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.