Det här är en komplett guide som visar dig hur du steg för steg sätter upp en egen hemsida med eget domännamn, epost och allt som hör till på ett mycket enkelt sätt hos Host Gator. Vi använder programmet Wordpress som är ett riktigt kraftfullt publiceringverktyg och blogg med stor potential att synas i Google via s.k organiskt sök och via social media.

Varför Host Gator?

Host Gator är ett webbhotell från USA som har riktigt stora volymer. Detta innebär att de pressar priserna rejält; faktum är att Host Gator bokstavligen krossar populära svenska webhotell som ligger nästan dubbelt upp i pris.

En annan anledning till att just Host Gator passar bra för dig som vill skapa en hemsida enkelt är att du får cirka 70 program på köpet som du installerar enkelt med ett knapptryck via kontrollpanelen. Det betyder att du inte behöver skriva en enda rad kod själv - du använder helt enkelt de professionella program/publiceringsverktyg som ingår, exempelvis bloggar, webbutiker, nyhetsbrev, wikis, traditionella hemsideprogram, chatter, forum - ja allt du kan tänka dig och lite till. Givetvis förhindrar detta inte att du kan koda allt själv om du hellre skulle vilja det.

En mycket viktig sak är dessutom att Host Gator är ett webbhotell med hög kapacitet som verkligen klarar av att köra dessa program utan problem - till skillnad mot för många andra av webbhotellen i billigare prisklasser.

Köpguide

Här visar jag hur enkelt det är att köpa ett eget domännamn samt tillhörande utrymme. När du gjort detta skickas dina inloggningsuppgifter ut och du kan sedan logga in i kontrollpanelen och installera de program du vill använda samt sätta upp de epostadresser som du vill använda till ditt valda domännamn.

<a href="http://www.linkedtube.com/7mh3StuuR-I71d2d4a9c77b78c2a1a1daf5ebaf0a9e.htm">LinkedTube</a>

 

Installera ett program via kontrollpanelen

Här visar jag hur enkelt du installerar Wordpress, ett populärt och professionellt publiceringsverktyg och blogg som de flesta privata bloggare använder idag. Wordpress har en enormt fin funktionalitet som du dessutom kan utöka genom att enkelt installera s.k. plugins som ger bloggen extra funktioner. En fördel med att använda Wordpress är att du inte behöver kunna skriva någon kod själv utan det är bara att sätta gång att bygga din webbplats direkt.

<a href="http://www.linkedtube.com/2hDkA28m02Ydc544bc933d79d3d7637cf38db238d9f.htm">LinkedTube</a>

 

Det finns liknande lösningar hos andra webbhotell, tänk dock på att de allra billigaste inte har lika hög prestanda som Host Gator vilket gör att laddningstiderna kan bli lidande.

Med Host Gator kan du sätta upp en hemsida enkelt med bibehållen funktionalitet och stora möjligheter! Jag har även satt upp en guide för dig som vill använda webbhotellet med ett svenskt domännamn.

Relaterade artiklar:

Host Gator Recension
Svenskt domännamn hos Host Gator
Webbhotell

 

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.