Då ordet hemsideprogram och betydelsen av detta är ganska bred börjar vi med att reda ut vad ditt egentliga behov. På den här sidan listas typiska hemsideprogram som behövs för att bygga en webbplats eller som fungerar som hjälpprogram.

Hemsideprogram för nybörjare

Webbhotell med hemsideprogram

Om ditt mål är att bygga en enkel hemsida eller blogg med eget domännamn, epostadresser utan att lägga fokus på webbspråk så är lösningen enkel. Allt du behöver göra är att köpa utrymme och domännamn för din hemsida hos ett s.k webbhotell. Ska du bara bygga en enkel hemsida så räcker det med det billigaste som jag recenserat här nedanför:

Webbhotell

Betyg

Pris/mån

Recension

One

Betyg One

"Ett väldigt prisvärt nybörjarpaket"

12:-

Läs mer

Web10

Betyg Web10

"Massor av program för en billig slant"

15:-

Läs mer

Binero

Betyg Binero

"Valt till Sveriges bästa webbhotell"

68:-

Läs mer

CityNetworkTracker

Betyg City Network

"Kvalitetswebbhotell - kampanjpris 10:-"

74:-

Läs mer

Hemsideprogram för webbdesignern

Dreamweaver

Det absolut bästa programmet (enligt mig) för webbdesign om du redan kan de olika fundamentala webbspråken heter Adobe Dreamweaver. Det kostar cirka 6000 SEK om du vill använda det mer än 30 dagar - fram tills dess får du prova programmet helt gratis. Dreamweaver har genom åren varit ett ovärderligt hjälpmedel för mig som har eget företag och lever på Internet och ser man kostnaden till vad det faktiskt hjälpt mig uppnå är det en struntsumma.

Övriga hemsideprogram

Gratis HTML-redigerare

Jag har inte provat så många HTML-redigerare men NVU har jag iallafall provat en del och det verkar vara ett ok hjälpmedel om du försöker lära dig XHTML här på sajten.

Gratis publiceringsverktyg

Det finns mängder av publiveringsverktyg att installera helt gratis eftersom så många av programmen är Open Soure. Dit hör bl.a Wordpress och Joomla.
Hemsideprogram.se hittar du en mer komplett lista med kortfattad information om varje program.

Gratis FTP-program

FileZilla fungerar utmärkt och är ett program jag brukar använda de få gånger jag inte använder Dreamweavers inbyggda FTP-program.

Serverprogram

Om du vill sätta upp en egen Apache-server så ska du ta dig en titt på XAMPP med vars hjälp du sparar massor av tid.

Statistik & Analys

Googles gratisprogram är riktigt bra när det gäller dessa områden. Med Google Analytics får du stenkoll på din trafik och dina besökares beteenden. Google Webmaster Tools är också ett bra program som hjälper dig att uppmärksamma om Google har problem med din hemsida, ger dig information om populära sökord och klickfrekvens på dessa och mycket annat.

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.