Här är några exempel på välkända sociala nätverk.

Bloggar (Wordpress, Blogger)

Bloggar används ofta för att sprida nyheter och uppdateringar och inte minst till att diskutera med andra personer genom kommentarer och länkar.

Microbloggar (Twitter)

Är ett utomordentligt verktyg för nätverkande om du använder det på rätt sätt. På Twitter kan du endast skriva korta inlägg på 140 bokstäver, sk tweets. Underskatta inte värdet - när något händer är Twitter oftast först ut med att peka till utförligare information om nyheten.

Sociala Nätverk (Facebook)

Lägg till dina vänner, skriv på anslagstavlor, kommunicera och diskutera, lägg upp statusar, bilder och videos. Facebook är nummer ett vad gäller kommunikation av mer privat natur men kan även användas kommersiellt.

Video och Foto

Mest kända är videotjänsten YouTubeoch bildtjänsten Flickr.

Sociala Nyheter (Digg)

Här kan medlemmarna rösta för vilka nyheter som är mest läsvärda. Nyheter som får flest röster hamnar på förstasidan och får rejält med trafik. En svensk mindre men ändå bra version är Pusha.se.

Sociala Bokmärken (Delicious.com)

Här kan du spara bokmärken över webbsidor och märka upp dessa med taggar så att de blir enkla att finna oavsett varifrån du loggar. Riktigt användbart för dig som vill ha bra koll på var den perfekta informationen finns.

 

 

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.