Här lär du dig vad social media är, får kännedom om några vanliga tjänster och hur du kan användas dessa för att marknadsföra dig själv eller din webbplats.

Varför ska du synas i sociala medier?

För att ta ett konkret exempel så utgår jag ifrån mig själv. Eftersom jag jobbar med just webben och sökmotoroptimering så kan jag genom att synas, diskutera, blogga och då och då komma med smart input i diskussioner samt göra egna analyser få kontakt med personer och potentiella arbetsgivare i min bransch. Värdet med sociala medier kommer ofta som en bieffekt av ditt engagemang. Genom att visa upp mig själv lite då och då är jag i princip försäkrad om att hitta nytt jobb ganska omedelbart den dag det skulle behövas. Mitt nätverk är också oerhört bra på att hjälpa till med att besvara viktiga frågor och funderingar som jag kan tänkas ha. För att prata om cold cash så kan jag ta mitt senaste exempel då jag skickade ut en "tweet" på Twitter som ledde till en nyrekrytering till företaget jag konsultade och till 30 000 kronor i rekryteringsbonus för min del. Min egen nedlagda tid för den rekryteringen var 10 minuter.

Sociala medier är en viktig del i marknadsföringen av dig själv, din webbplats eller ditt företag. För att komma igång gäller det dock att du eller ditt företag har bra koll på hur saker och ting fungerar så att ni kan sätta upp en strategi för just era behov.

3 viktiga sajter inom social media

Här under finner du en presentation av de viktigaste sociala medierna och hur de fungerar. Fastän det finns så många webbsajter inom social media på nätet idag så är majoriteten av dem otillräckliga eftersom de har för få användare. Nätverkseffekten som är styrkan med social media är också det som gör ett fåtal företag ledande. Detta sker eftersom människor vill använda tjänster som redan används av andra.

Jag rekommenderar att du läser vidare om varje tjänst så att du lär dig exakt hur saker fungerar.

Här hittar du mig - följ mig gärna!

Twitter: http://www.twitter.com/simonnystrom
Google+: https://plus.google.com/104737694972274054385
Facebook: http://sv-se.facebook.com/nystrom.simon (jag använder Facebook betydligt mer privat vilket innebär att jag inte lägger till folk jag inte känner eller har diskuterat med ordentligt.)

 

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.