Skapa en webbsida utan
kunskap om webbdesign

De flesta webbhotell erbjuder bra hemsideprogram som hjälper dig att bygga exempelvis bloggar, traditionella hemsidor, fotoalbum, forum, webbutiker och mycket annat.

Här kan du skapa webbsidor enkelt

Email Hos One

One 12:-/mån

Email hos Web10

Web10 15:-/mån

Fler tips och möjligheter ges här.

I den här artikelserien får du stegvisa instruktioner som visar hur du bygger upp en enkel webbsida med strukturskapande språket XHTML och designspråket CSS som vi gått igenom tidigare.

Steg1 : XHTML

Här börjar vi med att struktura upp din webbsida. Vi vill exempelvis kunna lägga in behållarellement för sidhuvud, sidfot, artikeltext och menyer.

Även stycken, rubriker och annan information som taggas upp hör till XHTML-biten.

Steg 2: CSS

Här går vi igenom metoden för att ge din webbsida en snyggare design. Vi provar bland annat att ändra färger, lägga till ramar, positionsbestämma olika element, skapa marginaler och en del andra saker som används regelbundet när du skapar webbsidor.

I slutet skapar vi en sidomeny och använder oss av en lite trixig metod som heter Asletts Clear för att göra den snyggare.

Steg 3: Ladda upp din webbsida på nätet

Sist men inte minst lär du dig hur du går tillväga för att ladda upp din webbsida på nätet. Till detta behöver du ett webbhotell. Jag rekommenderar att du använder dig av webbhotellet One som endast kostar 12 kronor i månaden.

Hjälp:
- Så laddar du upp en webbsida
- Fler billiga webbhotell

Nästa artikel: Skapa startsida >>>

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.