6 starka anledningar att använda gratisbloggen Wordpress.

Gratis

Wordpress är open source. Med det menas att källkoden är fri att använda och utveckla. Tack vare detta pågår ständigt en snabb utveckling av programmet och det finns många communities där du kan ställa frågor om du vill ha tips.

Wordpress använder sig av programspråket PHP/MySQL och är licensierat under GPL.

Användarvänligt

Du behöver inte ha någon erfarenhet av webbdesign för att använda Wordpress. Programmet är WYSIWYG och du behöver bara skriva in text och ladda upp bilder via adminet vilket är väldigt enkelt.

Lätt att installera

Wordpress är enkelt att installera och det finns både manuella och automatiska lösningar. Innan du skapar din blogg måste du börja med att skaffa webhosting hos ett webbhotell. Detta gör du eftersom du behöver ett domännamn samt tillgång till en server som är ständigt uppkopplad mot nätet så att besökarna kan gå in och läsa din blogg.

Massor av teman

Det finns obegränsat med gratisteman för Wordpress som du kan ladda ner och använda till din blogg om du inte gillar de teman som ingår i standarinstallationen. Många designers livnär sig även på att sälja snygga och lite lyxigare Wordpressteman.

Plugins

Plugins är små tilläggsprogram som ger Wordpress utökad funktionalitet. Det finns mängder av dessa program att ladda ner helt gratis. Det stora utbudet och ständiga strömmen av nya program gör att din blogg kan bli otroligt avancerad med tiden och lösa uppgifter som bara riktigt duktiga designers/programmera skulle klara av.

Community support

Antalet Wordpress-sajter på nätet är enorm och det finns en stor användarcommunity som ser till att utvecklingen går framåt. Närsomhelt som du får problem med Wordpress kan du enkelt kolla upp de otaliga forum som finns på nätet för att be om hjälp.

Här kan du läsa mer om bloggens för- och nackdelar i jämförelse med en vanlig hemsida.

Hitta ett billigt webbhotell för din hemsida

12:-/mån
One Webbhotell Betyg
15:-/mån
Web10 Webbhotell Betyg
36:-/mån
Host Gator Webbhotell Betyg
36:-/mån
Surftown Webbhotell Betyg

Snabbguider

Nedanför finns information för dig som vill komma igång med en hemsida på snabbast möjliga sätt - utan fokus på webbspråk.