Webhosting
Webhosting
- Webbhotell
- Recensioner
- Rekommenderat
- Pressa priset maximalt!
- Kampanjer
- Rabattkoder
- Bästa webbhotellet 2010
Webbhotell Recensioner
Hjälp
Vad är ett webbhotell?
För att din hemsida eller blogg ska kunna vara synlig på nätet krävs en uppkoppling mot Internet dygnet runt samt utrymme för din hemsida. Du behöver en värd för din hemsida. Detta kallas för webhosting. Det finns relativt många företag som erbjuder billig hosting för din webbplats och dessa kallas på svenska för webbhotell.
Vad ingår i ett webbpaket?
Vad som erbjuds brukar variera en del mellan olika webbhotell men följande är rätt typiskt ingående komponenter i ett komplett abonnemang.
Eget domännamn
Hos alla webbhotell kan du köpa domännamn. Domännamn och webbutrymme kopplas ihop automatiskt vid ett köp och senast 24 timmar efter köpet är din hemsida synlig på nätet (det går oftast mycket snabbare) och då kan du börja med att ladda upp dina filer eller göra automatiska installationer av program.
Utrymme
Du får en viss mängd utrymme för din webbplats. Detta brukar i princip alltid vara ganska väl tilltaget eftersom utrymmet är en ganska billig kostnad för webbhotellet.
Egen e-post
Ingår alltid. En del tycker att det är värt att registrera en egen hemsida bara för att få en egen personlig e-postadress.
Trafik
Alla webbhotell tillåter en viss mängd trafik. En del marknadsför "fri trafik" men kollar man det finstilta så betyder det något annat. Allt som allt kan man sammanfatta trafikmängden som fullt tillräcklig för alla som bygger en hemsida av normal storlek. Webbdesigna.se har exempelvis cirka 10 000 unika besökare i månaden och har aldrig haft några problem med att trafiken har blivit för hög. Givetvis använder du inte ditt webbhotell för streamingtjänster utan det är "normalt" bruk gäller.
Kontrollpanel
I kontrollpanelen hittar du bland annat hemsidesverktyg och blogghjälpmedel. Det är bra hjälp för dig inte kan något om webbdesign eller vill ha hjälp med att installera en blogg snabbt och enkelt. Via kontrollpanelen kan du också göra olika inställningar för din hemsida som exempelvis att sätta upp epostadresser, skapa nya lösenord, se till att fakturorna blir betalda osv. Dessa funktioner är bäst hos Binero.
PHP / ASP + MySQL
Alla webbhotell här ovanför had stöd för för serverspråken PHP, ASP och databashanteraren MySQL.
HTML / XHTML
Kanske bör jag även nämna att (X)HTML naturligtvis fungerar hos alla webbhotell. Det är en förutsättning såklart, men eftersom du kanske är nybörjare så nämner jag det iallafall.